Zdravko Dren

Description:
Class: Human Tough Hero
Level: 1
Age:  28
Eyes: Two
Hair: Some
Skin: Mostly
Occup: Adventurer

STR: 14 [+2]
DEX: 14 [+2]
CON: 14 [+2]
INT: 14 [+2]
WIS: 9 [-1]
CHA: 8 [-1]

Speed: 30
HP:  15 [12 base, +3 toughness]
AC:  13 [+1 class, +2 DEX mod]

Initiative: +6 [+2 DEX mod, +4 improved initiative]
Fortitude: +3 [+1 base, +2 CON mod]
Reflex:   +2
Will:    -1
Reputation: 0

To hit (melee): +2
To hit (ranged): +2
Grapple:     +2
Action points:  5

Talents:
  Remain concious

Feats:
  Simple Weapon Proficiency [free]
  Archaic Weapons Proficiency
  Improved Initiative [+4 initiative]
  Toughness 1 [+3 HP]

Skills:
  [ADV] Perception      : +3 [-1 ability, +3 ranks, +1 ADV]
  [ADV] Survival       : +4 [-1 ability, +4 ranks, +1 ADV]
     Climb         : +4 [+2 ability, +2 ranks]
     Intimidate      : +3 [-1 ability, +4 ranks]
     Jump         : +3 [+2 ability, +1 ranks]
     Knowledge (streetwise): +6 [+2 ability, +4 ranks]

WEAPONDAMAGECRITICALTYPE
Metal batonSTR + 1d619-20Bludgeoning
Bio:

Zdravko Dren rođeni je Zagrepčanin koji je bio takve (ne)sreće da se rodi u posljednjim godinama kakvog takvog stanja mira i blagostanja. Pod palicom oca, uglednog i bogatog liječnika, Zdravko je izrastao u psihički stabilnog mladića sa najboljim mogućim obrazovanjem i raznim sportskim aktivnostima te sa iznimno razvijenim osjećajem za pravdu. U srednjoj školi, u doba kada je Europa sve dublje i dublje tonula u krizu i ulične nemire, taj osjećaj za pravdu predvladao je sve ostalo i Zdravko se pridružio raznim građanskim pokretima kojima je cilj bio uspostavljanje ravnopravnosti između običnog naroda i onih malo dubljeg džepa. Roditelji, naravno, nisu bili baš oduševljeni tim njegovim aktivnostima, ali nisu mogli napraviti previše toga pa su barem radili sve da Zdravko ostane živ i zdrav u svemu tome.

S početkom rata na Bliskom istoku, Zdravko u potpunosti odustaje od školovanja i posvećuje se humanitarnom radu, promicanju ljudskih prava i prosvjedima protiv ‘višeg’ društvenog staleža koji postaju sve nasilniji i nasilniji. Njegove aktivnosti dolaze do vrhunca nakon havarije NE Krško i u velikim prosvjedima 2024. godine u kojima je nekoliko puta uhićen kao jedan od istaknutih predvodnika prosvjeda.

Zdravko je još nekoliko godina uspijevao opstati u gradu, pod zaštitom oca i majke koji su tada već radili za Monsanto. No, 2028. godine, kada je koorporativna policija krvavo ugušila manji pobunu siromašnih, Zdravko više nije mogao biti miran i počeo je unutar grada otvoreno prosvjedovati i boriti se za zakinute. To je njegove roditelje dovelo u izričito nezgodan položaj, ali oni su stali iza svog sina. Na suđenju Zdravku donesena je presuda da Zdravko mora napustiti grad zbog čega su roditelji protestirali. Pri povratku sa izricanja presude, Nepoznati Netko ih je smaknuo u Batmanovskom stilu.

Zdravko sada živi u Kineskoj četvrti i radi na Istočnoj tržnici kao fizikalac s obzirom na njegovu snagu. Ono što malo tko zna je to da je Zdravko od humanitarca postao osobom koja jedva čeka priliku da pronađe ubojicu i naručitelje ubojstva njegovih roditelja i osveti im se. S tim ciljem, već se neko vrijeme priprema za tajni ulazak u grad skupljanjem čim više ‘rekla-kazala’ informacija o onome što se događa s bogate strane ograde.

Zdravko Dren

Zagreb 2028 - d20 Modern pbelavic