Zagreb 2028 - d20 Modern

Sešn 10 (DM apruvd verzija)

Iduća dva dana (05. i 06.11.) prijatelji su proveli odmarajući se u ciganskom selu. Ujutro su odmah razgovarali s Đorđetom, kraljem Cigana koji je rekao da će prihvatiti Marwu uz malu naknadu. Rekli su mu da su pronašli nekakve gljive što ga je silno zainteresiralo te je kupio pola sadržaja jedne vreće plativši poštenu cijenu. Rekao im je da je voljan kupiti još ako pronađu, osobito ako gljive budu što mlađe.

Trećeg dana (07.11.) zahvalili su Đorđetu na gostoprimstvu i krenuli natrag prema Panonskoj četvrti. Prešli su rijeku uz pomoć ljubaznih splavara i krenuli napuštenim uličicama prema sjeveroistoku. Kretali su se sporo u nastojanju da ne sretnu nikoga. Nakon nekoliko sati prolazili su između nekih napuštenih stambenih zgrada. Bili su već relativno blizu Panonskoj četvrti. Iznenada Tisa zapazi odbljesak metala kroz prozor na katu zgrade. Prije nego što je stigla reagirati zaspe ih kiša metaka. Marko i Zdravko uspjeli su se izmaknuti, no Tisa je bila teško ranjena. Pala je u zaklon, Zdravko je ostao uz nju, a Marko potrčao prema ulazu u zgradu. Iznenada na njih otvori paljbu i napadač iz susjedne zgrade. Nekoliko metaka okrzne Zdravka. On odmah skoči u akciju i pojuri prema toj zgradi. Popne se stepenicama do ulaza i bez razmišljanja o svojoj sigurnosti uleti u prizemlje zgrade od kuda se pucalo na njih. Napadač, obučen po arapski, okrenuo je pušku prema njemu, ali prekasno. Zdravko ga je sasjekao i nije se više ustajao. Marko je uletio u drugu zgradu i potrčao stepenicama prema gore. Ušao je u stan u kojem ga je čekao napadač koji je stajao kod prozora. Pucao je, no Marko se izmaknuo. Tada je teško ranjena Tisa iskoristila priliku i pogodila napadača s leđa jer se neoprezno odmaknuo iz zaklona. Zateturao je i dočekao se na Markov lanac. Bilo mu je dovoljno. Zdravko se okrenuo prema izlazu i taman kad je izišao prostrijelio ga je metak trećeg napadača koji se krio iza kućice s kontejnerima za smeće. Strašno ga je zaboljelo, gotovo se srušio, ali je izdržao i krenuo prema napadaču. Za to vrijeme i Marko je istrčao na cestu i krenuo u pomoć prijatelju. Zdravko je pogođen ponovno i srušio se na pod umirući. Napadač je izišao iz zaklona u pravom trenutku za Marka koji je dotrčao iza zida i snažno ga ošinuo lancem. Napadač je počeo bježati no Marko je pojurio za njim i dokrajčio ga još jednim udarcem. Tisa je ne mareći za vlastite ozljede dotrčala do umirućeg prijatelja Zdravka, previla mu rane i spasila ga da ne iskrvari. Povukli su se u prizemlje najbliže zgrade gdje je Tisa nastavila liječiti rane svojim prijateljima te su mogli nastaviti put. Pronašli su ležajeve i nekakve bilješke te s obzirom na odjeću napadača zaključili da su naletjeli na izdvojeno stražarsko mjesto Faroukovih ljudi. Nakon što su se pribrali, nastavili su putovanje.

Predvečer su stigli do južne barikade Panonske četvrti. Stražari su ih propustili te su otišli do velečasnog Žarka. Ljubazno ih je primio, previo im rane i nahranio ih je. Rekli su mu kako su pronašli Ahmetovu majku i odveli ju na sigurno kod Cigana, a on je izjavio kako je Ahmet sada siguran kod Pu Yie i da će mu biti drago kad mu sutra ispriča novosti o njegovoj majci. Prijateljima je bilo dovoljno uzbuđenja za jedan dan te su otišli na počinak.

Comments

ivan_racic79

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.